Heřmánkův herbářByliny, bylinky a jejich použití v péči o tělo i ducha
Domovská stránka / Recepty / Rakytníkový čaj

Rakytníkový čaj

Rakytníkový čaj je bohatým zdrojem vitamínů a využívá se jak pro posílení obranyschopnosti, tak pro léčbu poškozených tkání.

Účinky

Plod rakytníku obsahuje 10 × více vitamínu C než pomeranč a tak je i díky dalšímu zastoupení jiných vitamínů často užíván pro zvýšení obranyschopnosti orgasmu. Čaj z rakytníkových plodů se užívá jako prevence a pomáhá také při rekonvalescenci při nejrůznějších virózách či při nachlazení. Čaj z rakytníkových plodů se často užívá ve směsích s dalšími bylinami při léčbě plicních, zažívacích, jaterních a kloubních nemocí.

Příprava

Na přípravu jednoho šálku rakytníkového čaje potřebujete čajovou lžičku sušeného rakytníkového plodu, kterou zalijte 250 ml vroucí vody. Nálev nechte na 15 minut odstát a poté sceďte. Pijte 2 – 3 × denně šálek horkého rakytníkového čaje.

Rakytník řešetlákový: recepty

foto: © wikimedia

Budu rád, pokud mi napíšete nebo pro vás bude můj web inspirací. Nekopírujte však, prosím, jakýkoliv obsah webu bez předchozího svolení. Pokud chcete použít nějaký text nebo obrázek, napište mi nejprve na frantisek@hermankuvherbar.cz.